fbpx

Szolgáltatásaink

A fogorvosunk és dentálhigiéniai asszisztensünk által biztosított fogászati kezelések közül bármelyiket is választja, biztosan a legnagyobb elégedettséggel távozik majd tőlünk.

Esztétikus fogtömés

Színben 100%-ban hasonlítanak, valamint illeszkednek meglévő fogaihoz. Nagyon tartósak és szilárdságuk megegyezik a természetes fogak keménységével. Rutinkezelésnek számít, garantáltan elégedetten fog kifáradni a rendelőnkből!

Fogkőeltávolítás

Alkalmazásával megelőzhetőek a fogszuvasodások és visszafordíthatóak az ínybetegségek. A kezeletlen fogkő ínysorvadáshoz vezet, ami a fogak elvesztésével járhat. Komolyabb és hosszan elhúzódó ínygyulladás esetén a csont és más szövetek is károsodhatnak, valamint a gyulladás tovább húzódásával akár komoly szívbetegségeket is előidézhet.

Fogfehérítés

A fogak eredeti és elszíneződött színét a szabad szemmel nem látható pigment részecskék okozzák, amelyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódnak bele. A fogfehérítési módszerek döntő része az említett pigmentek elszíntelenítésén alapul. Otthoni- és rendelői fogfehérítő kezelést is tudunk nyújtani.

Gyökérkezelés

Amikor a fogak belsejében elhelyezkedő ideget eléri a fogszuvasodás, akkor a fogideg elhal. Legtöbbször a már tömött vagy koronával ellátott fog mellett létrejött szuvasodásból jön létre a foggyökérre is áthúzódó gyulladás. Ilyenkor a baktériumok nemcsak a fogakban terjedhetnek tovább, hanem a csontban és a fog körüli szövetekben is pusztítást végezhetnek. Ez elkerülhető az időben, szakszerűen végzett gyökérkezeléssel.

Szájsebészet

Amennyiben a fogak mozognak, nagymértékű gyulladásnak vannak kitéve, vagy megsérült a gyökerük, és más kezeléssel nem megmenthetőek, akkor el kell távolítani őket. Olyan esetekben is ezt a bevatokást kell alkalmazni, amikor a fog koronája a súlyos fogszuvasodás következtében tönkrement és nem lehet tömést, vagy fogmegtartó kezelést alkalmazni rajta, illetve amennyiben a gyökérkezelés sem segítene a fogon.

Ragasztott fogpótlások

Fontos az elvesztett fog vagy fogak minnél hamarabb történő pótlása, mert a foghiányból adódó szövődmények mint pl.: csontelhalás,további fogak meglazulása valamint az állkapocs izület fokozott terhelése is hosszú távon mégtöbb kellemetlenséggel járhat.Az Alföld Dent fogorvosi rendelőben számtalan fogpótlási lehetőség közül egy ingyenes konzultáció során kiválasztjuk az Ön számára legjobb módját annak ,hogy helyreállítsuk mosolya régi szépségét és önbizalmát.

Kivehető fogpótlás

Olyan fogmű, amelyet a páciens önállóan képes kivenni és visszatenni a helyére. Amennyiben vannak még saját fogak, akkor ezekhez rögzítjük a kivehető részt, ezt nevezzük részleges kivehető fogpótlásnak. Ha egyáltalán nem áll rendelkezésünkre fog, akkor teljes kivehető fogpótlást, ún. fogsort helyezünk fel.

Tanácsadás

Ahhoz, hogy az Ön fogai sokáig egészségesek maradjanak, fontos, hogy megfelelően tisztítsa és ápolja őket. A lerakódott plakkréteg vagy a kialakult fogkő melegágya a különböző baktériumoknak, melyek elszaporodásával íny-, vagy fogágybetegség alakulhat ki. Dentálhigiéniai tanácsadásunkon a megfelelő szájápolási szokások és módszerek kialakításához nyújtunk segítséget.

Fogékszer

A fogékszer egy egyszerű és esztétikus lehetőséget kínál azoknak, akik többet szeretnének, mint egyszerűen egészséges és szép fogakat. Ez a különleges díszítés egy apró, néhány milliméter átmérőjű ékszer, amely lehet nemesfém vagy kristály. A fogorvosi eszközök segítségével rögzítik ezeket az ékszereket a fogak felszínére, így egyedi stílust és megjelenést kölcsönözve a mosolynak.

Implantológia

Az implantológia fogászati eljárás, amely implantátumokkal pótolja az elvesztett fogakat az állcsontba ültetve. Ezek stabil alapot biztosítanak fogpótlásoknak, mint koronák vagy hidak. A módszer tartós, természetes kinézetű és javítja a fogászati egészséget és életminőséget. Ez egy népszerű megoldás a fogvesztés problémájának kezelésére.