fbpx
alfolddent_kreativok

5 lépéses, professzionális fogkő-eltávolítás Szegeden

A fogkövet fájdalommentesen, ultrahangos készülékkel távolítjuk el. A kezelés során ultrahanggal maradéktalanul leválasztjuk a fogakhoz tapadó fogkövet, majd egy puha kefe és egy speciális paszta segítségével csillogóan simává polírozzuk a fogfelszínt. Ezen a sima felületen a baktériumok nehezebben tapadnak meg.

Így a fogkő-eltávolítás után fogai visszanyerik korábbi egészséges kondíciójukat:
szebbek, fehérebbek és egészségesebbek lesznek, a lehelete pedig kellemesen üde lesz.

Fájdalommentes

A kíméletes ultrahangos eljárásnak a köszönhetően a kezelés nem jár fájdalommal.

Biztonságos

A fogkő-eltávolítása során sem a fogzománc, sem a fogíny nem sérül meg.

100% Mosoly Garanciával

A mosolynál nincs nagyobb elismerés – ezért vállalunk Mosoly Garanciát kezeléseinkre.

Leírás

De mi az a fogkő, és hogyan alakul ki?

A fogkő nem más, mint elmeszesedett foglepedék, amely a nyálunkban található ásványi anyagoknak (kalcium, magnézium, valamint foszfát) köszönhetően alakul ki.

 1. Az egész probléma a foglepedékkel kezdődik. Ez a baktériumokból képződött réteg, akár pár perc alatt megjelenhet még a frissen mosott fogakon is. Amint a baktériumok fogunkhoz tapadnak, egyre több és több kapcsolódik hozzájuk. Alapos fogmosással ugyan eltávolítjuk a baktériumos lepedékréteget, de a folyamat újra és újra kezdődik.
 2. Ahol pedig a lepedéket nem sikerül maradéktalanul eltüntetni, ott a baktériumok telepe egyre összetettebbé válik. Ezek a baktériumok kioldják a nyálban található ásványi anyagokat: a foszfátot, kalciumot és a magnéziumot.
 3. Ezek az ásványi sók pedig megkeményíti a lepedéket, így mindössze pár nap alatt a lepedékből kialakul a fogkő. És innentől a folyamat megállíthatatlan. A fogkő egyenetlen, érdes felületén még könnyebben megtapad a lepedék és további fogkő képződik. 

A fogkő otthoni módszerekkel, interneten olvasott kétes praktikákkal már nem eltávolítható. Ne kockáztassa fogai egészségét, bízza magát szakértő kezekre. Fogászati specialistánk 5 lépéses professzionális technológiával, teljesen fájdalommentesen távolítja el a fogkövet.

Tünetek

Milyen tünetek esetén van szükség a fogkő-eltávolítására?

Elszíneződött fogak

Ha sárgás, vagy barnás elszíneződést észlel a fogak nyakánál, vagy közöttük, ez általában a fogkő jelenlétére utal. Ugyanis a fogkő, bár tömör és szilárd mégis képes megkötni a szennyeződéseket és elszínezni a fogakat.

Kellemetlen szájszag

A kellemetlen leheletnek a leggyakoribb oka ugyancsak a fogkő, amely ideális táptalajt nyújt a szájban élőm rothasztó baktériumok számára. Ezek a baktériumok toxikus anyagokat és kellemetlen szagokat bocsátanak ki.

Ínyproblémák

A fogkő által okozott tartós lerakódás irritálhatja az ínyt, így gyakran vérzést és gyulladást okozhat, ami, ha nem kezelik időben akár a fogak korai elvesztéséhez is vezethet.

Fogfelszínen elhelyezkedő fogkő szabad szemmel jól látható, de a fogkő olyan helyeken is megbújhat, ahol már csak a szakavatott szem veszi észre, például a fogíny alatt. Ezért is ajánlott szakemberhez fordulni és rendszeresen ellenőriztetni a fogak állapotát.

Betegségek

Mi történik, ha nem távolítják el a fogkövet?

A fogkő porózus felületén baktériumok telepednek meg, ezek okozzák aztán a rossz leheletet, és ettől alakul ki az ínygyulladás is (ami még nagyobb probléma).

A fogkő ugyanis a fogfelszínen lerakódva, hozzájárul ahhoz, hogy az íny visszahúzódjon a fognyakon. Az állandó irritáció hatására az ín begyullad és a fogak is érzékenyebbek lesznek, hiszen a fognyakat már nem védi semmi.

Beavatkozás hiányában a fogkőréteg pedig folyamatosan növekszik, megtámadja a fogszövetet, a fogágyba jutva pedig fogágybetegséget okoz, amely a fogszuvasodás mellett a fogvesztés egyik leggyakoribb oka.

A vérző íny a leggyakoribb előjele a fogkő okozta fogágybetegségnek. 

Ne halogassa a fogkő eltávolítást. Az enyhe panaszok könnyedén orvosolhatóak, míg az elhanyagolt fog komolyabb károkat okozhat. 

Kezelés

5 lépéses professzionális fogkő-eltávolítás Szegeden
(gyors látványos és fájdalommentes)

A fogkő-eltávolítását legmodernebb, ultrahangos technológiával végezünk. Ez a különleges eszköz a hallható tartománynál magasabb frekvencián rezeg, így rendkívül kíméletesen, ugyanakkor roppant hatékonyan távolítja el a fogfelszínre tapadt fogkövet.

Az ultrahangos rezgések apró légbuborékokat képeznek, amelyek szétzúzzák a fogkövet, megkönnyítve ezzel megkövesedett szennyeződés eltávolítását anélkül, hogy az élő szövetekre bármilyen káros hatást gyakorolna.

 1. Állapotfelmérés és konzultáció: Elsőként, még a fogkő-eltávolítás előtt alapos szájüregi vizsgálatot és rákszűrést végzünk, melynek során felmérjük a fogak, a fogíny és a szájnyálkahártya állapotát. Ezt követően pedig megbeszéljük, milyen kezelések szükségesek a szájüregi egészség helyreállításához.
 2. Ultrahangos fogkőleszedés: A következő lépés az ultrahangos fogkőleszedés, amely során az ultrahangos depurátor készülék magas frekvenciájú rezgései segítségével hatékonyan és fájdalommentesen távolítjuk el a fogkövet mind az alsó, mind a felső fogsorról.
 3. Fogak Polírozása: Ezt követően a hosszan tartó eredmény érdekében puha polírozó kefével polírozzuk át a fogakat, amitől a felületük csillogóan simává válik, így később a szennyeződések és a fogkő is nehezebben tapadnak meg rajtuk.
 4. Fogközök tisztítása: Ezt követően különös figyelmet fordítunk a nehezen hozzáférhető fogközökre, ahol kézi eszközökkel távolítjuk el a felhalmozódott szennyeződéseket.
 5. Száj higiénés instrukciók: Végül dentálhigiénikus kolléganőnk megtanítja Önnek a helyes fogmosási technikákat és a fogköztisztító eszközök, mint például a fogselyem és a fogközi kefe használatát.

Felszabadult mosoly, friss lehelet és garantáltan egészségesebb fogak – fájdalommentes professzionális fogkő-eltávolítás.

Látványos eredmények
„100%-os Mosoly Garanciával”

Árak

Mennyibe kerül az 5 lépéses, professzionális fogkő-eltávolítás?

Kedvező ár – „100%-os Mosoly Garanciával:20.000 Ft
Páros kedvezmény:
Páros ajánlatunk 2 fő azonos kezelési időpontra történő
bejelentkezés esetén vehető igénybe – „100%-os Mosoly Garanciával:
15.000 Ft/fő

És ebben az árban mindez benne van:

 1. Állapotfelmérés és konzultáció
 2. Ultrahangos fogkőleszedés
 3. Fogak Polírozása
 4. Fogközök tisztítása
 5. Szájhigiénés tanácsadás

Ne késlekedjen, foglaljon most időpontot specialistánkhoz professzionális ultrahangos fogkő-eltávolítására, hogy a fogai fehérebbek egészségesebbek, a lehelete pedig újra kellemesen üde legyen.

mosolygarancia_blokk_kép

A professzionális ultrahangos fogkő-eltávolítással csak jól járni tud:

 • Hiszen a kezelés abszolút fájdalommentes
 • A fogai egészségesebbek, fehérebbek lesznek
 • A lehelete pedig ismét friss és üde lesz
 • Ráadásul megszűnik a fogínyvérzése és elmúlik a gyulladás
 • De még a fogágybetegségeket és a fogak korai elvesztését is segít megelőzni

És mert a mosolynál nincs nagyobb elismerés – ezért a fogkő-eltávolítás mellé 100%-os Mosoly Garanciát vállalunk.

Gyakori kérdések

Mi a fogkő?

A fogkő tulajdonképpen baktériumokkal fertőzött foglepedék elmeszesedett telepe. Ez a meszes lerakódás – nem megfelelő szájhigiénia és helytelen fogmosás következtében – akár már néhány nap alatt kialakulhat.

Milyen problémákat okozhat a fogkő?

A fogkő ínygyulladáshoz, majd idővel fogágybetegséghez vezethet, amelynek velejárója a csontpusztulás, a fogak kilazulása, elvesztése.

Honnan ismerhető fel a fogkő?

A fogkő az alsó fogív belső felénél, a fog nyakánál, vagy a fogak között megjelenő sárgás, vagy barna elszíneződés. De fogkőre utalhat a kellemetlen lehelet, vagy a fogmosáskor vérző íny is.

Fogíny alatt is kialakulhat fogkő?

Igen, ráadásul a fogíny alatt megjelenő fogkő szabad szemmel nem is látható, ezért nagyon veszélyes, mert könnyen fogágybetegség kialakulásához vezethet.

Házilag is eltávolítható a fogkő?

A fogkövet nem lehet, és nem is ajánlott házi módszerekkel eltávolítani, mert ezek a beavatkozások könnyen maradandó kárt okozhatnak a fogzománcban.

A fogkő-eltávolítás kaparással történik?

Az Alföld Dentnél specialistánk professzionális ultrahangos készülékkel távolítják el a fogkövet.  Az eljárás teljesen fájdalommentes és kíméletes, így sem a fog, sem a fogzománc nem sérülhet meg.

Hogyan zajlik a fogkő-eltávolítás?

Az ultrahangos eszközünk segítségével teljesen fájdalommentes módon hajtjuk végre a fogkő-eltávolítását. A készülék fej része 30.000 és 40.000 Hz közötti rezgésével finoman, észrevétlenül oldja le a fogkövet a fogak felszínéről. A rezgés az olyan makacs fogköveket is képesek felaprítani, amelyektől a hagyományos módszerekkel már nem lehetne megszabadulni.

A kezelést egy lágy kefével történő polírozás követi, amely simává és fényessé teszi a fogfelszínt, így megnehezítve a későbbi szennyeződések lerakódását és a fogkő kialakulását.

Mennyi időt vesz igénybe az ultrahangos fogkő eltávolítás?

A kezelés egy ülésben, 30 perc alatt elvégezhető.

Fájdalmas a fogkő-eltávolítása?

A fogkő-eltávolítását fogászatunkon modern ultrahangos készülékkel történik, teljesen fájdalommentesen.

Fogkő-eltávolítás után érzékenyek lehetnek a fogaim?

Nem jellemző, ám, ha a fogkő huzamosabb ideig nem lett eltávolítva, a fognyaknál némi érzékenység léphet fel, ami azonban néhány nap alatt el is múlik.

A fogkő eltávolítás fehéríti a fogakat?

Igen, mivel a fogak sárgás barnás elszíneződését okozó fogkövek eltávolításra kerülnek, és mert ezen felül még polírozzuk is a fogakat.  Így azok fehérebbek, szebbek és egészségesebbek lesznek.

Milyen gyakran javasolt a fogkő-eltávolítása?

A fogkő-eltávolítást általában érdemes félévente elvégeztetni, de, mert a fogkő kialakulása és mennyisége egyénileg eltérő, így ajánlott a fogorvos egyeztetni a kezelés gyakoriságát.