fbpx

Implantológia

Ismerje meg a fogászati implantátumok előnyeit !

Unja már a kivehető protézisekkel járó állandó kellemetlenségeket?

Szeretné visszanyerni természetes, ragyogó mosolyát?

Hosszútávú megoldást keres fogai állapotának megőrzéséhez?

 A fogászati implantátum az Ön megoldása! Ez az innovatív technológia forradalmasította a fogpótlást, és számos előnyt kínál, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni A fogászati implantátumok számos okból kiemelkednek a többi fogpótlási módszer közül, és ezeket az előnyöket érdemes alaposan megvizsgálni, ha Ön fogpótlást fontolgat.

Az első konzultáción a fogorvosunk elemzi a CT és röntgenfelvételeket és felméri fogai állapotát, az esetleges alapbetegségeit és allergiáit, valamint tájékoztatja Önt a lehetséges kezelési módok előnyeiről és hátrányairól válaszol az felmerülő kérdéseire majd egy személyre szabott kezelési tervet és árajánlatot készítünk Önnek.

Kezelés folyamata

Egy fog implantátum beültetése relatíve rövid, átlagosan 60-90 perces sebészeti beavatkozás, amely helyi érzéstelenítésben történik. Az első lépés a fog implantátum beültetésénél az érintett terület alapos tisztítása és fertőtlenítése, előkészítése. Ez magában foglalja a fogíny felnyitását, és a fog implantátum helyének kijelölését. Ezután a fogorvosunk elkészíti a fog implantátum behelyezéshez használt furatot, majd az implantátumot a megfelelő mélységbe ültetik. Az implantátumot egyedi csavarkulcsokkal rögzítik, melyekhez a végleges pótlások fognak stabilan kapcsolódni.

Gyógyulási idő

A műtét utáni lábadozási időszak változó lehet, de általában ez 1-2 napos fizikai aktivitástól mentes pihenést igényel. Az első napokban előfordulhat, hogy az implantátum behelyezésével kapcsolatos kellemetlen érzések jelentkeznek, de ezt a fogorvosunk gyorsan enyhíteni tudja. Az orvosunk utasításokat ad a gondos és szakszerű ápoláshoz és tájékoztatja Önt a műtét utáni szükséges intézkedésekről is.
Az implantátum beültetése után a teljes gyógyulási idő körülbelül három hónapot vesz igénybe, amelynek során a csontszövet lassan körül veszi az implantátumot.

A gyógyulás hosszú folyamat is lehet, amely során a betegnek különleges szájápolásra van szüksége Ez az időszak igen fontos, ezért az ételeket és italokat öt napig csak folyékony formában szabad fogyasztani, továbbá kerülni kell a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Az implantátum beültetése után rendszeres fogorvosi ellenőrzést tartunk, valamint kiemelt fontosságú a szájhigiéniára való odafigyelés is. Ezen idő alatt ideiglenes fogpótlást helyezünk az implantátumra, hogy a páciens könnyen és gördülékenyen tudjon étkezni.

Koronák felrakása az implantátumra

Miután elérkezett a gyógyulási idő vége, az implantátumra kerül az úgynevezett műcsonk, amely lehetővé teszi a fogpótlás (korona, híd vagy protézis) rögzítését. Az műcsonk a foggyökeret rögzíti az implantátumhoz, és segíti a későbbi terhelhetőségét. Az műcsonk felhelyezése után az új fogpótlás elkészítése következik.

A fogpótlás elkészítésekor a fogorvosok figyelembe veszik a páciens igényeit, valamint azt, hogy a pótlás az adott fogegységbe pontosan illeszkedjen. A fogpótlás elkészítése általában 2-3 látogatást igényel, és ezt követően az új fogpótlást rögzítik a korábban beültetett implantátumra.

Az implantátum beültetése modern technológia a fogpótlás területén. Az eljárás fájdalommentes, és tartós eredményt biztosít a foghiány megoldására. Válassza az implantátumot, ha tartós megoldást szeretne, valamint ha a megfelelő csontállományi feltételek rendelkezésre állnak. Azonban ahhoz, hogy az eljárás sikeres legyen, és újra mosolyogjunk, fontos, hogy odafigyeljünk az orvos által megadott utasításokra és a rendszeres fogorvosi ellenőrzésekre.

Ha fogbeültetést tervez, Jöjjön el ingyenes konzultációnkra a lehető leghamarabb, és további információkkal, tanácsokkal és javaslatokkal látjuk el az implantátumokkal kapcsolatban.