fbpx
alfolddent_kreativok

Cirkónium korona, híd – Fogpótlás 25%-os támogatással Szegeden

A cirkónium fogpótlás – legyen szó akár koronáról, akár hídról – az egyik legkiválóbb megoldás az esztétikai és harapásbeli problémák helyreállításához.

Rendelőnkben felhelyezett fogművek a számítógépes csúcstechnológiának köszönhetően megtévesztésig élethűek és ultraprecízen illeszkednek, így védve az alattuk lévő fogak épségét. Ráadásul még biokompatibilisek (szövetbarát) is, így nem kell tartani az íny gyulladásától és visszahúzódásától sem.

Pályázzon most és vegye igénybe a Csongrád-Csanád megyeieknek járó 25%-os támogatást esztétikus és tartós fogpótlásra az Alföld Dent 100%-os Mosoly Garanciájával.

Tökéletes megjelenés

Az eredeti fogakkal megegyező,
teljesen élethű, esztétikus
megjelenés.

Tartósság

A cirkon rendkívül kemény és kopásálló, így még a rágófogak helyreállítására is alkalmas.

100% Mosoly Garanciával

A mosolynál nincs nagyobb elismerés – ezért vállalunk Mosoly Garanciát minden fogpótlásunkra

Leírás

Miért érdemes a cirkon fogpótlást választania?

A cirkon fogpótlás legnagyobb előnye kétségkívül az esztétikum. Ez pedig annak köszönhető, hogy a cirkónium-oxid egyéni elvárásoknak megfelelően színezhető, a színáteresztő képessége pedig épp olyan, akár a valódi fogaké, így hiperrealisztikusan képes visszaadni az eredeti fogak természetes szépségét. És mert az igazi fogaktól megkülönböztethetetlen fogkorona készülhet belőle, így tökéletes megoldást jelent a front fogak pótlásánál is.

A cirkon fogpótlás másik óriási előnye egyértelműen a tartósság. A cirkónium-oxid egy rendkívül ellenálló és nagy hajlítószilárdságú anyag, amely lényegesen erősebb a fémkorona vázánál: hosszabb élettartammal rendelkezik, nem törik és nem is reped el. Tartóssága miatt rágófogak helyreállítására is kiválóan alkalmas. És éppen emiatt használják akár, a több foghiányt áthidaló híd fogpótlásokhoz.

A cirkónium fogpótlásnál nem léphet fel fémallergia, mivel a fogmű abszolút biokompatibilis, szövetbarát. És mert abszolút fémmentes így nem színezi el az ínyt, nincs kékes-lila ínyfelszín sem. Sőt éppúgy, mint az eredeti fogaknál, a cirkon fogpótlásra az íny képes ránőni, így nem kell tartani attól sem, hogy az íny begyullad, vagy visszahúzódik a pótlást követően. Épp ennek köszönhetően fogágybetegség utáni helyreállítás során is igen sikeresen alkalmazható.

Nincs hőérzékenység, se kellemetlen fémes íz.  A fémmentes cirkon pótlás rosszul vezeti a hőt: így a kellemetlen hőérzet – a hideg vagy a meleg ételek és italok fogyasztásakor – nem tud eljutni a szövetek irányába, ami például egy fémvázas fogpótlásnál előfordulhat. A fémkerámia koronák viselésének másik idővel jelentkező tünete a fémes íz a szájban szintúgy elkerülhető a cirkon fogpótlás segítségével.

Persze amellett, hogy a cirkon korona és a cirkon híd a legkiválóbb megoldás a fogpótlásra   ki kell mondani, azt is, hogy nem a cirkon a legolcsóbb fogpótlás. DE az is igaz, hogyminősége még sokáig megmarad, amikor az árát már rég elfelejtették.

Két népszerű fogpótlási eljárás, a fogászati korona és a híd is készülhet cirkónium-dioxidból. Amennyiben csak egy-egy különálló fogat kell helyreállítani, akkor a fogászati korona a megoldást. Ha viszont nagyobb a foghiány, akkor a fogászati hídra van szükség.

A korona, egészen az ínyszélig beborítja a fog látható részét, így képes a komolyabb sérüléseket (töréseket, elszíneződéseket) is tökéletesen rendbehozni. Segítségével megújul a fogak megjelenése: helyreállítható a fog rágófelszíne és alakja. Ráadásul nemcsak, hogy tartósabb, mint a tömés, de ez utóbbival szemben a koronának még a színét is megválaszthatja.

A fogászati híd esetén több koronát ragasztanak össze a nagyobb stabilitás érdekében. A fogászati híd foghiányok pótlására használható: a hiánnyal szomszédos fogakra pillérkorona kerül és a közöttük lévő rést egy további elem hidalja át. A híd segítségével helyreállítható az arc formája és a páciens visszanyeri a rágás és a beszéd képességét.

Közös, hogy mindkét fogpótlás egy fogtechnikai laboratóriumban készül el precíz lenyomatvételi eljárás után, majd alapos próbákat követően kerül a helyére.

Klasszikus cirkónium vagy full cirkon fogpótlás?

A klasszikus cirkónium fogpótlás kétféle anyagból épül fel.  A fogmű váza természetes fehér színű cirkónium-oxidból készül, amelyre – fogakhoz illő színben – rárétegezik a hagyományos porcelán leplező anyagot (ez lesz a látható külső rész). A cirkónium mag így a ráégetett kerámiahéjjal együtt képes hiperrealisztikusan visszaadni az eredeti fogak természetességét.

A full cirkon, más néven monolitikus cirkon fogművek egyetlen cirkon tömbből kerülnek kifaragásra. Mivel nem kerül rájuk külön porcelánleplezés, így kevésbé sérülékenyek, kevésbé törékenyek. Ráadásul a cirkon tömbök egyéni elvárásoknak megfelelően színezhetőek, így színben és biomechanikai tulajdonságaiaban is maximálisan harmonizálnak a természetes fogakkal.

Klasszikus, porcelán leplezésű cirkon fogmű

 • Természetesebb a fényáteresztő képessége, mint a monolitikus cirkon fogpótlásnak.
 • Különösen alkalmas elülső fogpótlásokhoz.
 • Ügyesen végzett munkával a legjobb esztétikai eredmény érhető el.

Full, monolitikus cirkon korona, híd

 • Természetes áttetsző és opálos
 • Többnyire a hátsó koronákhoz, hidakhoz ajánlott.
 • Nagy szilárdsága miatt különösen azoknak ajánlott, akik csikorgathatják a fogukat.
 • Kiválóan alkalmas az erősen elszíneződött fogászati preparátumok elfedésére (amelyek a korábbi fogászati kezelések miatt elsötétedtek).

Tünetek

Ne rejtegesse a mosolyát! Válassza a cirkon fogpótlást ha..

 • Ha elégedetlen a fogai színével és a fogfehérítés sem hozta meg a kívánt eredményt.
 • Ha szabályos formájú, rendezett fogakat szeretne, de a fogszabályozás helyett gyorsabb megoldást keres.
 • Ha letört foggal, a fogak közötti hézaggal, vagy épp harapási rendellenességgel küzd.
 • Ha a fog koronája nagymértékben károsodott, és töméssel már nem orvosolható.
 • Ha foghiány, akár az elülső, vagy a hátulsó fogak pótlása a cél, vagy egy meglévő implantátumra szeretne realisztikus fogpótlást.
 • De cirkon fogpótlás lehet a megoldás akkor is, ha fogínysorvadással küzd.
 • És akkor is, ha a régi fogművek cseréjére van szükség.

Időről-időre érdemes a régi fogpótlásokat is ellenőrizni

Előfordulhat ugyanis, hogy a régebbi fogmű (korona, vagy híd) már nem tökéletesen illeszkedik, így könnyen elromolhat az alatta lévő fog. A légmentesen záró cirkon fogpótlás, képes megőrzi az alatta lévő fog épségét.

A másik probléma a régi pótlásokkal, hogy tartalmazhatnak olyan fémeket, amelyek allergizálhatnak, ezért ezektől is érdemes időben megválni. A cirkon fogpótlás a hagyományos fémkerámia koronákkal szemben, fémmentes így nem jelent egészségügyi kockázatot sem.

Kezelés

Professzionális cirkon fogpótlás Szegeden:

A cirkon fogpótlás készítése egy igen precíz és gondosan tervezett folyamat, amely több lépésből áll, hogy funkcionalitásban és esztétikailag is hibátlan eredményt érjünk el.

 1. Konzultáció és állapotfelmérés:  Az első lépésben egy előre egyeztetett időpontban megjelenik a fogorvosi rendelőben. A teljeskörű vizsgálathoz szüksége lesz egy panoráma röntgenfelvételre (amennyiben még nem rendelkezik ilyennel a fogorvostól kap ehhez beutalót). A röntgenfelvétel segítségével a fogpótlás specialistánk részletesen fel tudja mérni fogazatának állapotát, tájékoztatni tudja az esetleges szükséges kezelésekről, és a fogpótlás lehetséges típusairól.
 2. Ezt követően kerül sor a fogak előkészítésére: Először is eltávolítjuk a sérült részeket, majd a fogakat kúpszerűen lecsiszoljuk, hogy megfelelő alapot készítsünk elő koronának, vagy a hídnak.
 3. Lenyomat készítése: A fogak előkészítése után lenyomatot készítünk, amely már a lecsiszolt fogcsonkokat tartalmazza. Ez a lenyomat szolgál majd alapul a fogtechnikai laborban a végleges fogpótlás elkészítéséhez.
 4. Ideiglenes korona alkalmazása: Ezt követően ideiglenes koronát kap. Ez nem csak esztétikai szempontból fontos, hanem védelmet is biztosít a lecsiszolt fogaknak az érzékenységgel szemben, amíg a végleges cirkon fogpótlása elkészül.
 5. Fogpótlás elkészítése a fogtechnikai laborban: A specialistánk által átadott lenyomat alapján a fogtechnikus CAD/CAM technológiát használva elkészíti a fogpótlás vázát. Majd a rendelőben történő vázpróbát követően – ahol ellenőrizzük a váz illeszkedését – a labor elkészíti a kerámia leplezést a vázra. A porcelán héj színének kialakítása, a rendelőben közösen kiválasztott fogszín minta alapján történik.
 6. A végleges cirkon korona vagy híd beragasztása: Amikor a pótlás elkészül, újra meg kell jelennie a fogászati rendelőben. Itt a fogorvos a kerámiával leplezett koronát próbálja fel, hogy ellenőrizze a tökéletes illeszkedést és záródást. Ezen a ponton Ön is megtekintheti az új fogpótlást, és ha minden megfelelő, a koronák speciális ragasztóval kerülnek beragasztásra a helyükre.

A cirkon fogpótlás vitathatatlan előnyei

 • Kiváló esztétikai eredmény nyújt, harmonizál a meglévő fogakkal.
 • Rendkívül kemény, tartós, így tökéletes megoldás akár front, akár rágó fog pótlása esetén is.
 • Saját fogra és implantátumra is készülhet.
 • Sőt, több fogat átívelő hídpótlásra is alkalmas.
 • Fogágybetegség esetén is az egyik legjobb alternatíva.
 • Biokompatibilis, szövetbarát, így nem okoz semmilyen allergiát.
 • Rosszul vezeti a hőt, így nem okoz diszkomfort érzést.
 • Precízen illeszkedik, így nemcsak védi az alatta lévő fogak épségét, de kényelmes viselettel is jár.

Mindez annyit jelent, hogy a cirkon korona és a cirkon híd teljes értékűen képes az eredeti fogakat pótolni, ezért is ajánljuk minden esetben, ha a páciensnek fogpótlásra van szüksége.

Látványos eredmények
„100%-os Mosoly Garanciával”

Árak

Mennyibe kerül?

Cirkon fogpótlás (cirkon váz, kerámia héjjal) – 100% Mosolygaranciával113.000 Ft
Full, vagy monolit fogpótlás (a teljes fogmű cirkonból készül) – 100% Mosolygaranciával  119.000 Ft

És ebben az árban mindez benne van:

 1. Állapotfelmérés
 2. Kezelési terv készítése
 3. Csiszolás – a fogak kúpszerű előkészítése a koronához
 4. Precíziós lenyomatvétel
 5. Ideiglenes korona
 6. Fogtechnikai munkák: számítógépes tervezés – korona elkészítése
 7. Vázpróbák, igazítás és a tökéletes harapás beállítása
 8. Végleges beragasztás

Ne késlekedjen, foglaljon most időpontot specialistánkhoz cirkon fogpótlásra.  Pályázza meg Csongrád-Csanád megyeieknek szóló fogpótlási támogatást és szerezze vissza a felszabadult és önfeledt mosoly érzését.

mosolygarancia_blokk_kép

Pályázzon fogpótlási támogatásunkra most!

A pályázat célja, hogy minél több szegedi lakos számára tegyük elérhetővé az esztétikus fogpótlás lehetőségét.  Azért, hogy újra tökéletes és felszabadult mosolya lehessen, most 25%-os támogatást biztosítunk minden nyertes pályázónak.

 • Magyar állampolgárság
 • Betöltött 18 év
 • Érvényes személyi igazolvány
 • Érvényes lakcímkártyával rendelkező, Csongrád-Csanád megyei lakos

Pályázat határideje: 2024.05.31.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Hol helyezkednek el a foghiányok? (Az alábbi kép alapján pl: „12-as és 16-os”, amennyiben teljes fogpótlásra lenne szükség: „1-32-es”) *
Checkboxes
Checkboxes

Gyakori kérdések a cirkónium fogpótlásról

Mi az a cirkon?

Ennek a ritka anyagnak oxigénnel alkotott vegyülete a cirkóniumdioxid (vagy cirkonoxid), egy csúcsminőségű kerámia, melyet az űrrepülés területén is alkalmaznak. Különleges tulajdonságai – teljesen fémmentes, kompatibilis a szövetekkel (biokompatibilis), továbbá erős és tartós – ideálissá teszik a fogászatban való felhasználásra is.

Mikor érdemes a cirkon fogpótlás mellett dönteni?

A cirkon koronák és hidak különösen akkor ajánlottak, amikor a fog koronája annyira károsodott, hogy töméssel vagy inlay/onlay betéttel már nem javítható. A cirkon fogpótlás remek esztétikai tulajdonságokkal bírnak, szinte megkülönböztethetetlenek az eredeti fogaktól. Épp ezért kiváló megoldás, ha elégedetlen a fogai színével, vagy szabályos formájú fogakat szeretne, vagy épp a fogpótlás a cél.

Miért érdemes ellenőrizni a régi fogpótlásokat és koronákat?

A régebbi fogpótlások és koronák esetében előfordulhat, hogy azok már nem illeszkednek tökéletesen, vagy olyan épp fémeket tartalmaznak, amelyek allergiás reakciókat válthatnak ki (hajhullást, gyulladást, bőrelváltozást okozhat).

Milyen előnyei vannak a cirkónium fogpótlásnak?

A cirkónium koronák biokompatibilitása (összhangja a szervezettel, anélkül, hogy károsítaná azt) kiemelkedő, minimálisra csökkentve a gyulladások és íny elszíneződések esélyét. Az esztétikai tulajdonságai miatt, valamint fényáteresztő képességüknek köszönhetően, tökéletesen illeszkednek a meglévő, természetes fogak közé.

Mennyire esztétikus a cirkon fogpótlás?

A cirkónium koronák fényáteresztő képessége révén az eredeti fogak színét képesek felvenni, így rendkívül esztétikus megoldást nyújtanak. Szinte észrevehetetlenek, még közelről is. Ráadásul teljesen fémmentes (antiallergén) fogpótlás, aminek – a cirkóniumnak köszönhetően – kimagasló az élettartama is.

Hogyan készül a cirkónium fogpótlás?

A cirkónium koronák gyártása modern, ezredmilliméternyi pontosságú CAD/CAM technológiával történik. A folyamat lenyomatvétellel kezdődik, majd a gipszmodell elkészítése után a fogpótlás digitális tervezése történik, majd végül robottechnológiával általi precíz kifaragása következik (így gyakorlatilag az emberi hibalehetőség 100%-ban ki vannak zárva).

Mennyi idő alatt készül el egy cirkon fogpótlás?

A modern CAD/CAM technológia révén, a cirkon fogpótlás – a lenyomatvételtől számítva –  1-2 héten belül elkészíthető.

Mit jelent az ideiglenes korona?

Az ideiglenes korona egy átmeneti megoldás, amit a végleges korona elkészüléséig biztosítunk a páciensek, védelmet nyújtva a kezelt lecsiszolt fog számára.

Mennyire tartós a cirkónium fogpótlás?

A cirkónium fogpótlás tartóssága kiemelkedő, de a pillérfog állapotától és a használattól függ. Megfelelő ápolás mellett hosszú éveken át megőrzik szépségüket és funkcionalitásukat.

Szükséges-e speciális ápolás a cirkon fogpótlás esetében?

A cirkónium koronák és hidak esetében is fontos a rendszeres és megfelelő szájhigiénia, valamint a kezelőorvos által ajánlott kezelések, mint például a fogkő eltávolítás, vagy a fogsor alábélelése.

Mi történik, ha a cirkónium korona, vagy a híd megsérül?

Megsérült cirkónium fogpótlás esetén a fogorvos eltávolíthatja, vagy javíthatja azt. Bár az anyag keménysége miatt ez néha nehézkes lehet, a pótlás problémamentesen cserélhető vagy javítható.

Milyen garancia vonatkozik az elkészül fogpótlásra?

A rögzített pótlásokra legyen az cirkon korona, vagy híd 2 év teljes körű garanciát vállalunk. Azaz, ha bármilyen garanciális problémája merül fel javítjuk és helyreállítjuk az eredeti állapotot, vagy a teljes fogpótlást kicseréljük rendelőnkben.  Ennek a feltétele a megfelelő szájhigiénia és szájápolás, a fogorvos által javasolt állapotfenntartó kezelések (pl. fogkő leszedése) elvégzése, valamint a fél éves kontroll vizsgálatokon való megjelenés.