fbpx

Hol található a rendelő?

Szegeden, Alsóvároson az Alföldi utca 29. szám alatti sarki bejáratnál.

Mennyibe kerül egy konzultáció?

Árainkat megtalálja a fenti menüben szereplő „Áraink” menüpont alatt.

Szükségem van orvosi beutalóra?

Nincs szükség orvosi beutalóra, viszont mivel rendelőnkben előjegyzés van, így időpontfoglalásra szükség van.

Mit érdemes magammal vinnem az első konzultációra?

Ha először jön hozzánk konzultációra, akkor javasoljuk, hogy hozza magával friss panoráma röntgenjét, vagy korábbi orvosi dokumentumait.

Hogyan tudok bejelentkezni?

Mit tehetek fogérzékenység esetén?

Fogérzékenység esetén fontos egy fogorvos felkeresése. Az érzékeny fogakat speciális fogkrémekkel és kezelésekkel lehet enyhíteni. Az orvos segít az okok meghatározásában és az érzékenység kezelésében.

Milyen módszerekkel lehet eltávolítani a fogkövet?

A fogkő eltávolításához fogorvos vagy dentálhigiénikus segítségét érdemes kérni. Ők speciális műszerekkel és ultrahanggal távolítják el a fogkövet, amelynek eltávolítása fontos a fogíny egészségének megőrzése és a fogszuvasodás megelőzése érdekében.

Mi a gyökérkezelés és mikor alkalmazzák?

A gyökérkezelés egy fogászati eljárás, amelyet olyan fogaknál alkalmaznak, amelyekben a fogvelőben fertőzés vagy gyulladás alakult ki. A fogászati szakember eltávolítja a fertőzött vagy elhalt szöveteket a fog belső részéből, majd megtisztítja és fertőtleníti a fog gyökércsatornáit. Ezek után a gyökércsatornákat speciális tömőanyaggal töltik meg, hogy megakadályozzák a további fertőzést.

Hogyan előzhetem meg a fogszuvasodást és az ínybetegségeket?

A fogszuvasodás és az ínybetegségek megelőzésének kulcsa az alapos szájápolás, ami magában foglalja a rendszeres fogmosást legalább naponta kétszer, a fogselyem használatát a fogközök tisztításához, valamint a megfelelő étrend és cukorbevitel ellenőrzését. Fontos rendszeresen fogorvosi ellenőrzésekre járni, hogy a szakember észlelje és kezelje a problémákat.

Milyen gyakran kell fogorvosi ellenőrzésekre járni?

Általánosságban évente legalább kétszer ajánlott fogorvosi ellenőrzéseken részt venni. Az ellenőrzések során a fogorvos időben észlelheti az esetleges problémákat, még mielőtt azok súlyosabbá válnának, és segít fenntartani a jó szájüregi egészséget.

Mik a kivehető fogpótlások és hogyan működnek?

A kivehető fogpótlások olyan fogászati eszközök, amelyek pótolják a hiányzó fogakat. Ezek tartós műanyagból vagy fém keretekből készülnek, és kényelmesen illeszkednek a szájban. A fogorvos rögzíti őket, és a páciens könnyen eltávolíthatja és tisztíthatja őket.

Mi a teendő fogászati műtét után?

Fogászati műtét után fontos betartani az orvos utasításait és gondoskodni a gyógyulásról. Pihenjen, ne terhelje túl magát és kövesse az orvos által előírt gyógyszeres kezelést. A sebhez ne érjen közvetlenül, és kerülje a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Figyeljen a szájápolásra, és látogassa meg a fogorvosát kontroll céljából.

Mit kell tudni a fogbeültetésről?

A fogbeültetés egy fogászati eljárás, amely során egy biokompatibilis implantátumot (általában titánból készült) helyeznek be az állcsontba. Ez az implantátum stabil alapot nyújt a fogpótlások, mint koronák vagy hidak számára. Az eljárás precíziót és szakértelmet igényel, mivel a fogorvos a helyes mélységbe és szögbe helyezi az implantátumot. Az implantátumok általában tartósak és esztétikusak, mert természetes fogakra emlékeztetnek, és képesek helyreállítani a rágóképességet és az önbizalmat. A fogbeültetés hosszú távú megoldást nyújt a fogvesztés kezelésére, de a sikeres eredmény érdekében a páciensnek gondoskodnia kell a megfelelő szájápolásról és rendszeres ellenőrzésekről.

Milyen gyakran kell fogkefét cserélni?

Általánosságban javasolt havonta cserélni a fogkefét. A fogkefe szőrűi idővel kopnak és veszítik hatékonyságukat a lepedék és fogszuvasodás eltávolításában. Ha a fogkefe szőrei szétállnak vagy láthatóan elhasználódtak, akkor a cserére van szükség, még akár a havi időszaknál is gyakrabban. Az elhasznált fogkefe nem tudja megfelelően tisztítani a fogakat és az ínyt. Továbbá, ha valaki beteg volt, fontos lehet azonnal cserélni a fogkefét, hogy elkerüljük a baktériumok újbóli felvitelét a szájba. A megfelelő fogkefe cseréje és rendszeres fogmosás kulcsfontosságú a jó szájüregi egészség fenntartásához.